Dubrovački gradonačelnik na CNN-u o oporavku turizma

Foto: Screenshot

DUBROVNIK – Dubrovački gradonačelnik Mato Franković gostovao je uživo u CNN-ovoj izuzetno gledanoj emisiji Quest Means Bussiness, koja se u petak navečer emitirala iz Dubrovnika. Svjetski poznati novinar Richard Quest milijunskoj publici predstavio je Dubrovnik koji je krenuo u turistički oporavak i s gradonačelnikom Frankovićem razgovarao o ponovnom otvaranju za turiste.

– Dubrovnik je “COVID free”, imamo tek nekoliko aktivnih slučajeva, turistički djelatnici su u velikoj mjeri procijepljeni, kao i veliki broj građana i idemo u jako dobrom smjeru – rekao je gradonačelnik Franković.

Foto: Screenshot

Istaknuo je i važnost direktnih zrakoplovnih veza sa Sjedinjenim Američkim Državama, čiji će gosti prvih mjeseci nakon otvaranja biti prvi po broju dolazaka, ali i izrazio nadu da će se u tom smislu uskoro otvoriti i britansko tržište.

Richard Quest otvorio je i pitanje prekomjernog turizma, no dubrovački gradonačelnik je kazao kako se taj problem neće ponoviti jer se Dubrovnik danas razvija u smjeru održivog turizma u kojem će centralna figura biti građanin Grada. Pozvao je Richarda Questa da se u to i uvjeri 2023. godine.

Bila je ovo još jedna u nizu izvrsnih promocija Dubrovnika, upravo na našim najvažnijim emitivnim tržištima Velikoj Britaniji i SAD-u, gdje CNN-ovu emisiju prati milijunska publika.

Uz ovu, ekipa CNN-a koja je u Dubrovniku boravila nekoliko dana, snimila je i materijale za još jednu emisiju – Quest’s World of Wonder, koja će biti emitirana u srpnju.