2 min. čitanja

Zbog Luke Nižetića nema Big Game Fishinga u Komiži, jer im nije ustupio svoj dio štekata

Zbog Luke Nižetića nema Big Game Fishinga u Komiži, jer im nije ustupio svoj dio štekata
Foto: Wikimedia / Luka Nižetić / Facebook

KOMIŽA – Komiška riva svakog je ljeta dugi niz godina bila poprište lovaca na tune. No to se neće dogoditi i ovog ljeta jer je za sve kriv Luka Nižetić. Tako barem tvrdi dio mještana uključen u događaj Big Game Fishing pa smo istražili gdje zapinje.

Big Game Fishing 2021 ovog se ljeta neće održati u Komiži na otoku Visu jer popularni splitski pjevač Luka Nižetić nije prihvatio ponudu organizatora za zakup štekata na tri večeri ispred svog restorana. Iz organizacije tvrde da su mu ponudili istu cijenu kao i prethodnih godina, no o kojem iznosu je riječ, nisu naveli. Lokacija je to na kojoj su se, tvrde iz organizacije, svake godine na tri večeri okupljali jahtaši s bogatih brodova opremljenih skupom opremom za lov na tunu, koji se nisu libili “odriješiti kesu”.

Foto: Damir Zurub

Nižetić je inače vlasnik street food restorana na atraktivnoj lokaciji na početku komiške rive, nedaleko od tvrđave u kojoj se nalazi muzej. Ove je godine proširio svoju djelatnost na prostor do, gdje je do nedavno bio restoran HUM, a čiji je prijašnji vlasnik ponudio Nižetiću prostor u najam. Nižetić, prema riječima njegove suradnice s kojom smo razgovarali, namjerava otvoriti pizzeriju, u čiju opremu je uložio priličan novac. Ponudu organizatora da im na tri večeri ustupi prostor ispred svojih restorana (za što plaća najam, kao i koncesiju za površinu ispred restorana) odbio je jer na to, kaže, ima pravo.

Nazvali smo Nižetića za komentar, no javila se njegova suradnica koja nam se nije predstavila. Rekla je da optužbe od strane organizatora Big Game Fishinga ne drže vodu.

– Luka je poduzetnik, vlasnik street food restorana, koji regularno plaća sva davanja vezana uz prostor restorana, kao i koncesiju za terasu ispred restorana. On ima pravo odbiti ponudu koju su mu dali organizatori događaja i u tome uopće ne vidim priču. Zašto su odlučili javno ga blatiti, to ćete morati pitati njih. Nikad nikakve probleme nismo imali, ne razumijemo čemu ovakva hajka na čovjeka koji je prijavljen u Komiži, koji tamo glasuje, plaća porez i radi svoj posao bez da ikoga drugoga ometa u njegovom poslu. Komiška riva je dovoljno duga da se na drugim štekatima organizira okupljanje bogatih jahtaša – kazala nam je njegova suradnica.

A koliko Nižetić voli i hvali Komižu, pokazao je u svojoj nedavnoj objavi na Facebooku. Opisuje kako je u Komiži završio slučajno, kako se isti tren zaljubio u mjesto i da je prije dvije godine i službeno postao ponosni Komižanin.

– Uz nestvarne plaže i nebesko plavo more najviše su me dojmili mještani. Pošteni, ponizni, jednostavni, pametni, poduzetni ljudi, ribari, poljoprivrednici, domaćice, pekari upravo ovo mjesto čine unikatnim. Zahvaljujući njihovoj otvorenosti i pristupačnosti otkrio sam što znači lakoća postojanja i uživanje u svakom trenutku – napisao je između ostalog Luka Nižetić, i to svega dva dana prije lokalnih izbora, otvoreno podržavši Nezavisnu Listu Komiže.

Kristina Bokanić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.