1 min. čitanja

VESELI TRAJEKT: Od Splita do Ancone ovoga ljeta vozi nasmijani Moby Corse

VESELI TRAJEKT: Od Splita do Ancone ovoga ljeta vozi nasmijani Moby Corse
Foto: Dalmacija danas

Talijanski brodar SNAV, koji vodi redovnu brodsku liniji između Splita i Ancone, i ovog ljeta vodi istu liniju, ali u nešto drugačijem izdanju, prenosi Dalmacija danas.

Naime, trajekt Moby Corse, koji je SNAV za potrebe spomenute linije uzeo u charter, pojavio se u neobičnim bojama, oslikan likovima iz popularnih crtića.  Njegovo će izdanje nesumnjivo oduševiti one mlađe putnike, a nasmijati starije, jer nemamo često priliku voziti se u ovako “veselom” brodu.

Iako je oslikan dječjim motivima, trajekt Moby Corse već je dobrano zagazio u seniorske godine. Sa pune 43 godine već ima puno preplovljenih milja.

Dug je 153 i širok 26 metara, kapacitet mu je 1.370 putnika i 400 vozila, plovi brzinom od 21 čvora, a prvo isplovljavanja iz Splita trebao bi imati 27. lipnja u 19.30 sati.

Trajekt je prvo plovio pod zastavom Danske i pod imenom Dana Anglia potom Duke of Scandinavia. Od 2006. do 2009. plovio je pod francuskom zastavom kada je nazvan Pont L’Abbé, a od 2009. je pod zastavom Italije i sadašnjim imenom.

M.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.