KAMPIRANJE NA DIVLJE Građani bijesni, pozivaju inspekciju da nešto učini

Foto: Dalmacijadanas.hr/Čitatelj

SPLIT – Na društvenim mrežama i portalima nerijetko osvanu fotografije stranih turista/kampera, koji da bi izbjegli plaćanje smještaja u kampovima, priskaču dobroj, staroj, provjerenoj metodi robinzonskog turizma. Mnogim građanima taj prizor je dozlogrdio pa pozivaju institucije da se hitno pozabave “besplatnim boravkom” stranih turista u Hrvatskoj. 

Na jedan takav prizor naletio je jedan Splićanin, i to na potezu od Žnjana do Duilova, za koji se inače priča da je primamljiva lokacija za divlje kampere. Ogorčen onime što je vidio obratio se portalu Dalmacijadanas.

Foto: Dalmacijadanas.hr/Čitatelj

-Je li ovo turizam? Ovo nema nigdi u svitu. Di ti možeš otić u stranu državu i bit na odmoru za nula eura? Poziv novoj gradskoj vlasti da konačno stane na kraj ovom bezobrazluku, turistima koji ne troše ništa, a samo ostavljaju smeće – poručuje Splićanin.

Javno je pozvao komunalne redare da na ovakve lokacije postave betonske blokove i znak “zabranjenog kampiranja” te da počnu naplaćivati kazne. Problem je to koji se, kaže, provlači godinama, no lokalne vlasti se prave kao da se to njih ne tiče.

Foto: Facebook/Dnevna doza prosječnog Dalmatinca

Nije ovo problem samo obale. Slične prizore moguće je svakodnevno vidjeti na zagrebačkom gradskom parkiralištu Paromlin, svega nekoliko desetaka metara od glavnog željezničkog kolodvora, gdje se uredno parkiraju kamperi iz svih dijelova Europe. Nitko ih ne kontrolira, dovoljno je samo platiti dnevnu kartu od 10 kuna i možeš praktički činiti što te volja.

No obala je uvijek primamljivija pa se divlji kamperi mogu sresti diljem Jadrana.