STRAVIČAN NIZ Tri mrtva muškarca u moru; u splitskoj luci i kod istarskog Novigrada

Foto: Pixabay / Ilustracija

SPLIT – Tijelo nepoznatog muškarca izvađeno je danas iz mora u splitskoj luci. 

Tijelo je uočeno nešto prije podneva, u moru ispred gradske luke. Policija nije iznijela podrobnije informacije ovog tragičnog slučaja.

Rečeno je tek da je o događaju izviješteno Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, da je u tijeku očevid te da se poduzimaju sve mjere i radnje kako bi se utvrdio identite mrtvog muškarca, kao i okolnosti koje su dovele do njegove smrti.

Na području Novigrada u Istri prilikom kupanja u moru u četvrtak popodne smrtno su stradala dvojica starijih muškaraca, izvijestila je u petak Policijska uprava Istarska.

Policija je prvo zaprimila dojavu o utapanju 73-godišnjeg slovenskog državljanina u moru nedaleko nogometnog igrališta. Muškarac je ušao u more oko 16,30 sati, no ubrzo  je primijećeno kako pluta te su ga građani izvukli i pozvali hitnu medicinsku pomoć.

Drugo utapanje u Istri, a treće ukupno danas, dogodilo se oko 18 sati na plaži u Kastaniji, gdje je slovenska državljanka primijetila 83-godišnjeg suprugu kako pluta u moru te je pozvala pomoć. Muškarca su iz mora izvukli građani, koji su započeli reanimaciju, no 83-godišnjaku nije bilo pomoći.

U oba slučaja naložena je obdukcija kako bi se utvrdio točan uzrok smrti, navela je Policijska uprava istarska.

K.B.