2 min. čitanja

SAMO PREKO VEZE Do Lokruma možete besplatno, ali samo ako vam to odobri Uprava rezervata

SAMO PREKO VEZE Do Lokruma možete besplatno, ali samo ako vam to odobri Uprava rezervata
Foto: Boris Kačan

LOKRUM – Dubrovčani su iznenađeni cjenikom vožnje od Dubrovnika do Lokruma, u kojem između ostalog stoji, da do tamo možete doći za – nula kuna. Naravno, ako vam to odobri ravnateljica parka.

Povratna karta za odraslu osobu od Dubrovnika do Lokruma stoji 200 kuna, djeca plaćaju 30, organizirane skupine 150 kuna po osobi, a prema službenom cjeniku, za dolazak na Lokrum možete dobiti, citiramo –  i gratis ulaznicu po odluci ravnatelja.

Foto: Screenshot Lokrum.hr

Karta gratis po odluci ravnatelja uvedena je prošle godine, izjavila je za Jutarnji list ravnateljica rezervata Nikolina Grković.

– Ta kategorija ulaznice uvedena je za poslovne suradnike i goste od značaja za Javnu ustanovu Rezervat Lokrum zbog evidentiranja njihova broja ulazaka na otok, kao i ukupnog broja posjetitelja tijekom poslovne godine. Tako se uvela organizacija u sustavu ulaznica i dodatna kontrola broja posjetitelja zbog zaštite od požara posebnog rezervata šumske vegetacije – pojašnjava ravnateljica.

Foto: Grad Dubrovnik

Kažu da nije neobično da po nalogu uprave rezervata netko dobio gratis ulaz u rezervat, no neobično je da je takva stavka od ove godine navedena u službenom cjeniku.

Lani je prema službenim podacima izdano 65 gratis ulaznica po diskrecijskoj odluci tadašnjeg ravnatelja, a u prvoj polovici ove godine izdano ih je 14. Prema posljednjem izvješću o radu te ustanove, u 2019. prodane su 261.333 karte, od čega njih 181.555 povratnih brodskih, 21 tisuća ulaznica u rezervat, 13.204 preko agencija, 9237 dječjih te ostalih.

Inače, pokušali smo ući na stranicu Rezervata prirode Lokrum, no stranica je već neko vrijeme nedostupna nakon što je cjenik pušten u javnost.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.