1 min. čitanja

Klapa Praska iz Podstrane pobjednik u Večeri mješovitih klapa na Omiškom festivalu

Klapa Praska iz Podstrane pobjednik u Večeri mješovitih klapa na Omiškom festivalu
Foto: FDK

OMIŠ – U petak 2. srpnja na Trgu Stjepana Radića, održana je Večer mješovitih klapa 55. FDK Omiš. Publici se predstavilo sedam klapa: Koštil – Pupnat, Dingač – Pelješac, Karamiž – Ražanac, Pulena – Korčula, Praska – Podstrana, Žrnovnica – Žrnovnica i Slavić – Zagreb.

Stručni ocjenjivački sud u sastavu: Rajmir Kraljević, Mirko Barišić i Mojimir Čačija najboljom je proglasio mješovitu klapu Praska iz Podstrane koja je osvojila Zlatni štit sa povijesnim grbom Grada Omiša. Publika je svoje glasove poklonila istoj klapi, koja je tako u svoje vitrine pospremila i Zlatni leut.

Foto: FDK

Druga nagrada stručnog ocjenjivačkog suda – srebrni štit sa povijesnim grbom Grada Omiša pripala je klapi Slavić iz Zagreba, dok je treće mjesto i brončani štit pripao klapi Dingač s Pelješca.

Prije proglašenja pobjednika ravnateljica omiške Osnovne škole Josip Pupačić, Davorka Deur prezentirala je baštinske projekte škole, s naglaskom na dječju klapu Bepo, a zatim je školska  klapa otpjevala jednu pjesmu. Program je vodila Edita Lučić Jelić.

U subotu i nedjelju, 3. i 4. srpnja, na programu su Izborne večeri ženskih i muških klapa nakon kojih ćemo doznati klape sudionice završnih večeri.

Ana Vranješ

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.