BOLJI DANI ZA RIJEČKI AREODROM Lufthansa se vraća na Krk

RIJEKA – Nakon dvije godine izbivanja u riječku zračnu luku na Krk vratila se Lufthansa, njemačka nacionalna aviokompanija i jedan od najznačajnijih svjetskih avioprijevoznika, koja će prometovati dvaput tjedno. 

Letjet će dvije linije subotom – jedna za Muenchen koja je već bila uvedena 2019. godine  te potpuno nova linija za Frankfurt. Obje linije prometovat će do listopada. Dobra je to vijest za riječku zračnu luku koja je poput drugih aerodroma pretrpjela značajne gubitke tijekom pandemije. No prva subota u srpnju donijela je preokret. Čak 9 dnevnih redovitih međunarodnih linija pa je promet izgledao kao u doba prije pandemije, pohvalili su se iz zračne luke.

Osim Lufthanse, ove je subote ostvaren i značajan promet njezine low-cost verzije, Eurowingsa, koji je uz već obnovljene linije za Düsseldorf, Berlin i Hamburg, od prve subote mjeseca srpnja započeo i s letovima za Köln, a od 31. srpnja očekuje se i obnova linije za Stuttgart.

Uz navedene njemačke destinacije, ovu godinu obilježit će i značajan porast poljskih linija na Zračnoj luci Rijeka te su ugovorene tri nove poljske destinacije: Szczecin, Olsztyn i Zielonu Goru, uz već uvedenu Varšavu krizne 2020.

Navedene tri nove destinacije prometovati će jednom tjedno, istim danima (subotom, odnosno nedjeljom), do prvog vikenda u rujnu, dok će linija za Varšavu letjeti do početka listopada.