2 min. čitanja

Povratak prirodi uz pješačke ture i filmske projekcije u divljini

Povratak prirodi uz pješačke ture i filmske projekcije u divljini
Foto: SUrF

UNIJE – Zanima vas gledanje filmova na najljepšem platnu u plićaku na svijetu? Želite dehidrirati hodajući po 14. otoku po veličinu u Hrvatskoj na kojem nema ni kvadrat hlada? Zanimaju vas obnovljivi izvori energije i načini kako mali otoci mogu postati energetski samoodrživi? Nedostaje vam ljetnih programa za najmlađe? Sve to možete pronaći ovog ljeta u sklopu Sunset Unije (raznolikog) Festivala – SU(r)F-a, čiji program traje do kraja ljeta.

Treći festivalski tjedan (5.-11.7.) obilježit će programi organizirani u suradnji s „Akademijom svega“, neformalnim umjetničkim udruženjem iz istarskih Bala, koji uključuju noćne i dnevne pješačke ture po otoku, radionice snova i čitanje priča za najmlađe.

Foto: SUrF

Program Akademije temelji se na životno-umjetničkom konceptu NIArt, u kojem leži uvjerenje kako je svaki čovjek umjetnik: istinsko, kreativno i nekonceptualno biće koje za ostvarenje umjetničkog potencijala mora njegovati ono dječje u sebi – radoznalost, kreativnost i spontanost, najčešće ugušenu suvremenim načinom življenja.

Prva ovotjedna NIArt dnevna šetnja kreće večeras u 19 sati ispred Kapelice, dalje prema plaži u Sridnjoj uvali kamo će biti večernje kupanje uz zalazak sunca, nakon čega slijedi projekcija kultnog filma Akademije svega “Jazz Apartment” što je ujedno i najava 15. po redu Last Minute Open Jazz Festivala Akademije svega koji će se održati u Balama od 1-4. kolovoza.

U utorak i četvrtak na rasporedu su večernje projekcije filmova u divljini, dok je srijeda tradicionalno rezervirana za čitanje priča najmlađima, koja je ovoga tjedna obogaćena i dodatnim sadržajem – prvom Unijskom radionicom lucidnog sanjanja, odnosno prikazom tehnika kreativnog sanjanja s ciljem povezivanja s vlastitim unutarnjim bićem i buđenjem umjetnika koji čuči u svakome od nas.

Realizacija navedenih NIArt programa na Unijama u okviru SU(r)F-a ujedno je i nastojanje da se Unijama i njihovim gostima ponudi nešto novo te da se omoguće iskustva tzv. doživljajnog turizma, čiji potencijal kod nas još uvijek nije dovoljno prepoznat.

Informacije o nadolazećim programima i vremenu održavanja pojedinih aktivnosti bit će redovito objavljivane na www.sunsetunije.com i na Facebook stranici Sunset Unije Festival.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Last Minute Open Jazz Festival u Balama – 15 godina festivala i jazz-a u srcu Istre
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.