1 min. čitanja

Pomorska policija pojačala aktivnosti – u Zadarskom arhipelagu uhvatili 9 novih prekršitelja

Pomorska policija pojačala aktivnosti – u Zadarskom arhipelagu uhvatili 9 novih prekršitelja
Foto: HRT / Screenshot

ZADAR – Pomorska policija zabilježila je u posljednja dva dana čak 9 nedozvoljenih glisiranja uz obalu. Pogađate – prekršitelji su opet većinom stranci.

Gotovo je nevjerojatno da se netko, unatoč jasnim uputama o tome kako je nešto zabranjeno zakonom, svejedno oglušuje na slovo zakona i radi po svome. Pomorska policija diljem jadranske obale svakodnevno evidentira glisiranja preblizu obali, odnosno na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale.

Pa je tako zadarska pomorska policija u posljednja dva dana u ovakvom prekršaju zatekla čak 9 plovila. Tri prekršaja evidentirana su u akvatoriju Novigradskog mora, dva prekršaja u akvatoriju Sv. Filipa i Jakova, 2 prekršaja kod otočića Karantunić te po jedan prekršaj kod Velog Rata te Puntamici u Zadru. Od 9 prekršitelja, tek jedan je iz Hrvatske. Sve ostalo su državljani drugih, uglavnom sjevernih, zemalja Europske unije. Da li je bitno odakle su? Itekako je bitno jer u svojim zemljama ovakvo kršenje zakona im ne bi palo na pamet. Svi su novčano kažnjeni na licu mjesta.

Nema policija problema samo s prekršiteljima na moru. Nastavlja se neodgovoran niz alkoholiziranih vozača. U samo dva dana zadarska policija kaznila je čak 13 vozača koje je zatekla da voze u alkoholiziranom stanju. Od toga, njih trojica su bila mlađa od 25 godina.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod 39-godišnjeg vozača, koji je uhvaćen noćas iza ponoći u Povljani i kojemu je izmjereno 2,05 promila alkohola u krvi.

Svi vozači su prekršajno sankcionirani temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.