1 min. čitanja

UHIĆENJA U DUBROVNIKU I RIJECI Bivši šef zagrebačkih Gradskih groblja uhićen zbog afere s dodjelom kućica

UHIĆENJA U DUBROVNIKU I RIJECI Bivši šef zagrebačkih Gradskih groblja uhićen zbog afere s dodjelom kućica
Foto: Pixabay

Nastavljena su uhićenja u velikoj akciji, kojom se brzinom munje raspetljava golema korupcijska hobotnica oko pokojnog zagrebačkog gradonačelnika i višestrukog USKOK-ovog optuženika Milana Bandića. Jutros je u Dubrovniku uhićen bivši šef zagrebačkih Gradskih groblja Patrik Šegota te još 4 osobe s područja Rijeke i Zagreba.

Šegota je zagrebačkoj, ali i široj hrvatskoj javnosti postao poznat u studenom prošle godine, kada je dao ostavku na mjestu šefa podružnice Gradska groblja nakon što su mediji otkrili da je tek osnovanim tvrtkama za prodaju cvijeća, svijeća i suvenira dao u 10-godišnji najam kućice na atraktivnim lokacijama na Mirogoju.

Sumnjivo je bilo to što su dotične četiri tvrtke osnovane samo deset dana prije raspisivanja natječaja, koji je, pak, trajao četiri radna dana, a na kojem su sve redom ponudile istu cijenu od 3510 kuna za mjesečni najam.

Iako policija ne navodi detalje, Šegota je jutros uhićen u Dubrovniku upravo zbog te afere. Osim njega, uhićene su još četiri osobe, među kojima je i Šegotina sestra Tamara, koju se sumnjiči da je preko svoje firme pomagala Šegoti u kriminalnim radnjama. Ona je uhićena u Omišlju na otoku Krku, a u sklopu ove akcije u Rijeci je uhićena još jedna osoba, piše Novi list.

Među uhićenima su i dvije službenice suda u Zagrebu, a jedna od njih je voditeljica Zemljišnoknjižnog odjela u Sesvetama Ana-Marija Končić, piše Index.

Jutrošnja uhićenja u Dubrovniku, Rijeci i Zagrebu uslijedila su nakon nedavne antikorupcijske akcije u kojoj je zadnjeg dana lipnja uhićeno više osoba povezanih s Bandićem, među kojima je i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić. Početkom srpnja uhićeno je još 10 osoba, 8 poduzetnika i dvoje zaposlenika zagrebačke Gradske uprave.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.