1 min. čitanja

SLIJEDI PROMJENA VREMENA Grmljavinsko nevrijeme i bura na Jadranu

Već danas nam slijedi promjena vremena, pa dok će oni na južnom i srednjem Jadranu i u petak imati suho, pretežno sunčano pa i vruće vrijeme – sjevernije će biti znatno oblačnije i nestabilnije, uz pljuskove i grmljavinu, koji će još češći i žešći biti za vikend, osobito u subotu, kaže prognostičar Zoran Vakula za HRT.

– Od večeras mjestimična ograničenja u prometu na Jadranu, posebice sjevernom, stvarat će i olujni udari bure i tramontane. No, već početkom novoga tjedna opet mirnije, stabilnije i toplije, u većini unutrašnjosti bez brige zbog vrućine… Još samo da ovi od petka poslijepodne do ponedjeljka često obilni pljuskovi s grmljavinom, ponegdje gotovo sigurno i tučom, ne prouzroče velike nevolje…

Za razliku od tog ekstremnog vremena, temperatura zraka – nakon na neke dosadašnje dane mjestimice čak i rekordnih vrijednosti – sljedećih će tjedan dana biti oko prosječne za drugi dio srpnja, u većini unutrašnjosti čak i malo niža. Barem neka utjeha onima koji su patili zbog velike vrućine i sparina. A i suša će barem djelomice biti blaža – kaže Vakula.

A Državni hidrometeorološki zavod izdao je i upozorenje za pomorce: Tijekom dana na sjevernom Jadranu, a noću i na dijelu srednjeg, mjestimice udari bure i sjeverozapadnog vjetra u jačanju na 35-40 čvorova. Mogući su neverini.

Sutra je, zbog grmljavinskog nevremena i većih količina oborina u Istri i južnom Jadranu, te jake i olujne bure na Kvarneru i Dalmaciji, na snazi žuti meteoalarm.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.