Tri djevojke jedva izvukle živu glavu: “Koja im je budala po ovakvom moru iznajmila kajake?”

Foto: Morski HR / Ilustracija

DUBROVNIK/LOKRUM – “Da mi je znati koja im je budala po ovom moru iznajmila kajake? Zvali smo Pomorsku policiju koja nas je uputila na Lučku kapetaniju. Oni su nam rekli da to nije njihov posao nego da zovemo Komunalno redarstvo kako bi ga pronašli i obvezno prijavili jer ovo troje mladih ljudi je moglo zaglaviti” – priča za DuList svjedokinja nesretnog zbivanja koje se odvilo u četvrtak na Lokrumu.

Naime, u poslijepodnevnim satima tamošnji kupači primijetili su na otvorenom moru tri 19-godišnje turistkinje koje su, nakon što su izgubile snagu veslajući i boreći se s valovima, pokušavale iz unajmljenih kajaka izaći na stijene otoka.

– Bile su bez pratnje. Nisu znale kuda ići. Došle su do stijena i more ih je počelo prevrtati. Jedna je cijela izranjavana, a drugim dvjema je uspio pomoći jedan mladić. Izvukli smo im kajake i rekli im da se ih tu ostave te se vrate brodom u Dubrovnik. Prepale su se jako – nadodala je svjedokinja i pozvala još jednom nadležne da otkriju i kazne nepromišljenog vlasnika plovila koja su ih mogla skupo koštati.

D.G.