2 min. čitanja

NI KRIV NI DUŽAN Zbog Facebook komentara osobe istog imena i prezimena, direktor TZ Hvara ispao antivakser

NI KRIV NI DUŽAN Zbog Facebook komentara osobe istog imena i prezimena, direktor TZ Hvara ispao antivakser
Direktor TZ Grad Hvar, Petar Razović

HVAR – Koje sve muke neće zateći čovjeka zbog komentara na društvenim mrežama od strane druge osobe, s kojom dijeli isto ime i prezime?! To se već u nekoliko navrata dogodilo direktoru Turističke zajednice Grada Hvara Petru Razoviću, koji je, ni kriv ni dužan, došao pod lupu lokalne javnosti zbog komentara ispod Facebook objave jednog dnevnog lista.

Na adresu naše redakcije stigao je email u kojem se proziva direktora Turističke zajednice Grada Hvara Petra Razovića zbog neprimjerenog komentara koji je, navodno, ostavio ispod članka objavljenog na Facebook stranici jednog dnevnog lista.

Foto: Screenshot/Facebook
Foto: Screenshot Facebook

U naslovu članka je fotografija doktora Bernarda Kaića i njegova izjava u kojoj ismijava sve one koji smatraju da će nakon cijepljenja postati magnet za kovanice. Zvanični Pero Razović nije birao riječi kako bi izvrijeđao liječnike, epidemiologe pa čak i novinare, optužujući ih sve skupa za iznošenje lažnih teorija, završavajući svoj komentar prijetnjama da će svi oni završiti u odvodu kad ih dohvati narod.

Zgroženi sadržajem komentara i uputom da je taj isti komentar pisao, ni manje ni više, nego direktor hvarskog TZ-a Petar Razović, provjerili smo iz prve ruke o čemu je riječ.

– Ne znam o čemu pričate, ja čak niti nemam osobni profil na Facebooku. To je gospodin koji nosi isto ime i prezime kao i ja. On mi je već stvorio toliko problema svojim postupcima, samo zato što imamo isto ime i prezime, da više ne znam što mi je činiti – kazao nam je u telefonskom razgovoru vidno uzrujan Petar Razović, rekavši da njegov imenjak živi u istom selu kao i on te da mu ovo nije prvi put da ga se dovodi u vezu s radnjama njegovog imenjaka.

Ovo je samo jedan od primjera koliko jedna naizgled mala stvar kao što je isto ime i prezime može osobi zakomplicirati život. Koliko god olakšavaju život mnogima, s društvenim mrežama treba biti oprezan i ne donositi zaključke na prvu.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.