2 min. čitanja

POTPIŠITE Do ponoći traje prikupljanje potpisa za vraćanje otete uvale Vruje građanima

POTPIŠITE Do ponoći traje prikupljanje potpisa za vraćanje otete uvale Vruje građanima
Foto: Facebook/ Devastacija brda iznad uvale

Do ponoći se skupljaju potpisi u online peticiji, kojom se traži od države da uvalu Vruju oslobodi okupatora i bespravnog graditelja i vrati je na korištenje svim građanima.

Potrebno je skupiti što više potpisa kako bi hrvatske institucije shvatile da ono što Stipe Latković godinama nezakonito radi na državnoj zemlji, nikako nije dobro, nije u skladu s demokratskim načelima, niti je u europskom duhu.

Krajnji cilj je navesti državu da Vruju vrati u prvobitno stanje kako bi na nju opet mogli doći svi mještani okolnih naselja, svi građani okolnih gradova i tko god poželi.

Sve što bespravnom graditelju u uvali Vruja sada treba jest da mu Ministarstvo graditeljstva proda zemljište na kojem je bespravno gradio. Dogodi li se to, devastator će moći ozakoniti sve objekte i Vruja će tako pripasti njemu i po slovu zakona. A resorni ministar prije koji tjedan dao je naslutiti da država razmišlja upravo o tome.

Autori peticije i mještani okolnih naselja apeliraju na ministra graditeljstva Darka Horvata da ne prodaje državno zemljište osobi (ili tvrtki) koja je do sad na njemu 20 godina bespravno gradila, braneći pritom mještanima pristup plaži i samoj uvali.

Foto: Youtube / Screenshot

Mještani okolnih naselja traže od države da poništi Odluku o legalizaciji dijela bespravnih građevina, donesenu 2014. godine (kojom se sada bavi DORH) te da sruše drugi dio građevina, odnosno objekte građene nakon 2014. godine koji nisu legalizirani. Ili da ih stave u javnu funkciju, da se taj objekt tretira kao što se tretiraju planinarski domovi, da tamo mogu dolaziti svi građani, da tamo mogu besplatno ljetovati djeca iz domova diljem Hrvatske, umirovljenici i sve druge ugrožene skupine.

Hoće li državne institucije poštivati volju naroda koji ih plaća, ili će ići niz dlaku privatniku koji je okupirao državnu zemlju – tek ćemo vidjeti.

Ono što vi možete napraviti jest dati svoj potpis na peticiju i tako pokazati Latkoviću, njegovim političkim zaštitnicima i sličnima da je Hrvatska dio Europske unije u kojoj se moraju poštivati zakoni i u kojoj zakoni jednako vrijede za sve. Bez obzira na stanje tekućeg računa, na političke i rođačke veze, kumstva ili , još gore, povezanosti s kriminalnim organizacijama.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Tisuće potpisa u peticiji za zaštitu Vruje – Evo zašto je trebate potpisati!
Novinarka HTV-a žestoko oplela po tajkunima i političarima: “Kako vas nije sram? U Vruju ne dirajte!”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.