1 min. čitanja

SUTRA SE SPAJA HRVATSKA Posljednji komad Pelješkog mosta zavarit će se u večernjim satima

SUTRA SE SPAJA HRVATSKA Posljednji komad Pelješkog mosta zavarit će se u večernjim satima
Foto: Goran Leš

KOMARNA/BRIJESTA – Podizanjem zadnjeg, 165. segmenta čelične rasponske konstrukcije Pelješki most bit će u potpunosti spojen od Komarne do Brijeste te će označiti dugo očekivano povezivanje teritorija Republike Hrvatske. Središnja svečanost održat će se u večernjim satima između 23:00 i 24:00 sata u srijedu, 28. srpnja na gradilištu Pelješkog mosta, strana Brijesta.

Središnja svečanost uz strogo pridržavanje epidemioloških, ali i sugurnosnih mjera, odvijat će se na samom mostu, na dijelu segmenta oznake S9, između 23:00 i 24:00 sata, tj. odmah po završetku radova na podizanju segmenta i konačnom spajanju.

Iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture napominju da novinarske ekipe neće moći prelaziti preko segmenta u trenutku kada most bude spojen, a time neće niti moći sudjelovati na središnjoj svečanosti koja će se odvijati na drugoj strani mosta, lokacija Brijesta. Iz tog razloga predlažemo medijskim kućama dsavjetuju da po mogućnosti imaju dodatnu novinarsku/snimateljsku ekipu na strani Brijeste gdje će se održati svečanost i prigodna obraćanja.

Za vrijeme radova podizanja segmenta osigurana je lokacija na gradilištu (ispred ulaza na most) na kojoj će biti postavljeni šatori i poslužen catering.

Organizatori napominju da su na mostu mogući jači udari vjetra te stoga sugeriraju topliju odjeću kao i udobnu obuću budući da se otprilike jedan kilometar mosta prelazi pješice.

Podsjetimo, ugovor za izgradnju mosta s pristupnim cestama, vrijedan 2,08 milijardi kuna (bez PDV-a) potpisan je 23. travnja 2018. godine između predstavnika Hrvatskih cesta i kineskog konzorcija China Road and Bridge Corporation. 85 posto troškova financira se iz EU sredstava. Cijeli most bi trebao biti osposobljen za promet do kraja ove godine, a do lipnja 2022. trebale bi biti gotove i pristupne ceste, baš prije početka turističke sezone.
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.