3 min. čitanja

JUBILARNO 40. RASPIVANO BIBINJE Doris Pinčić i Šime Vičević na pozornici će ugostiti prvu voditeljicu susreta Kseniju Urličić

JUBILARNO 40. RASPIVANO BIBINJE Doris Pinčić i Šime Vičević na pozornici će ugostiti prvu voditeljicu susreta Kseniju Urličić
Foto: PR

BIBINJE – Susret klapa Raspivano Bibinje u subotu će doživjeti svoje 40. izdanje. Na putu prema zrelim godinama usporavali su ga rat i pandemija. Bili su to zastoji kratkog daha koji nisu uništili volju Bibinjaca. Štoviše, dodatno su ih motivirali u želji za očuvanjem svoje baštine.

Već po završetku 39. susreta, u kolovozu 2019. godine, počele su pripreme za veliki jubilej. Nitko tada nije znao što nam donosi 2020. godina. Korona kriza onemogućila je realizaciju projekta.

Uz silne napore organizatora i propisana pandemijska pravila ove godine Raspivano Bibinje će se održati na Trgu Sri sela za ograničeni broj gledatelja i uzvanika. Među njima bit će i voditeljica prve bibinjske smotre klapa, jedno od najvećih imena voditeljske i spikerske scene u hrvatskoj povijesti, Ksenija Urličić, koja je s oduševljenjem prihvatila poziv organizatora. Ona je daleke 1977. s pozornice najavila prve izvođače i ušla u povijest smotre i samog mjesta.

Foto: Raspivano Bibinje

Respektabilna je lista njenih nasljednika. Od Jasmine Nikić, Ane Brbore Hum, Helge Vlahović i Branka Uvodić preko Majde Mikulandre, Tamare Šoletić, Vlatke Vučić Marasović i Ivane Zrilić do voditelja ovogodišnje smotre Doris Pinčić i Šime Vičevića.

Vičević je svoju karijeru gradio kroz informativne emisije krenuvši od lokalne razine upravo u Zadru, da bi njegova javljanja u živo i prilozi na prečac osvojili urednike i gledatelje na nacionalnoj razini. Simpatični Šime ovaj projekt doživljava posebno emotivno:

– Oduševljen sam pozivom da budem dio ovogodišnjeg Raspivanog Bibinja u voditeljskoj ulozi. Fascinantna mi je i činjenica da ćemo spojiti prvo i četrdeseto izdanje na način da ćemo na pozornici ugostiti prvu voditeljicu susreta Kseniju Urličić, koja je obilježila cijelu televizijsku eru. Nakon prošlogodišnjeg druženja na Dori u Opatiji, jako se radujem ponovnom susretu s osobom koja je uzor svima nama u mlađoj generaciji. Veselim se i lijepoj klapskoj večeri, nema sumnje da će biti odlično jer nam dolaze najbolje hrvatske klape. Osobno mi to, na neki način, budi i emocije jer sam dijete iz klapske obitelji. Pokojni otac bio je dugogodišnji pjevač u klapi Povljana, čiji sam član bio i ja kao gimnazijalac. Sestra Marija, inače profesorica glazbe u OŠ Šimuna Kožičića Benje u Zadru, vodi dječju klapu Benja, a ranije je pjevala u klapama Kalada, Ventula i Kurjože. S posljednje dvije nastupala je i osvajala nagrade na Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu. Osobno me s klapama veže puno toga, a i prve voditeljske korake napravio sam upravo na klapskim susretima. Četrdeseto Raspivano Bibinje, ne sumnjam, bit će šlag na tortirekao je Šime Vičević uoči susreta klapa na kojem će, u paru s Doris Pinčić, i sam imati važnu ulogu.

– Najljepši dio našeg posla je služiti svojoj publici i pomoći im da kroz nas koji smo na pozornici stvore uspomene za cijeli život. Raspivano Bibinje je jedan od onih festivala koji to godinama uspješno čini i velika je sreća upisati se barem  jednom crticom u povijest ove manifestacijeporučila je Doris Pinčić koja je u voditeljske vode krenula kao srednjoškolka na lokalnoj radijskoj postaji u Zadru da bi se nakon naslovne uloge u seriji Larin izbor isprofilirala u najpoželjnije voditeljsko lice u Hrvatskoj.

Doris i Šime, dvoje mladih ljudi iz zadarskog kraja, na bibinjskom susretu klapa vodit će program s iste one pozornice na kojoj je prvu dobrodošlicu gledateljima poželjela Ksenija Urličić. U njihovu zajedničku fotografiju pred mikrofonima pospremit će se tisuće dogodovština, nota, stihova, uspomena… U subotu navečer u Bibinjama će se pljeskati pjevačima, voditeljima i dugovječnosti susreta klapa Raspivano Bibinje.

I neće se štedjeti dlanovi!

Šime Sikirić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.