2 min. čitanja

Jadrolinijin trajekt Otok Pašman preuzeo liniju Biograd – Tkon

Jadrolinijin trajekt Otok Pašman preuzeo liniju Biograd – Tkon
Foto: Jadrolinija

BIOGRAD NA MORU/TKON – Nakon što je njegovo priključivanje flote objavljeno u lipnju ove godine, u utorak, 17. kolovoza, novonabavljeni trajekt Jadrolinije Otok Pašman, preuzeo je trajektnu liniju Biograd – Tkon. Obilasku trajekta Otok Pašman, čija je plovidba započela iz Biograda na Moru u 12:30 sati, prisustvovali su Državni tajnik za more Josip Bilaver, Ravnateljica Agencije za obalni linijski i pomorski promet Paula Vidović, predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta, član Uprave Goran Frković i predstavnici Zadarske županije i Općine Tkon.

Podsjećamo, trajekt Otok Pašman bivši je trajekt Rapske plovidbe naziva Sveti Kristofor te je izgrađen u brodogradilištu Viktor Lenac 2003. godine. Putnički RO – RO brod Otok Pašman dugačak je 42 metra, a širok 15,3 metara, kapaciteta 250 putnika i 35 vozila.

Priključivanjem trajekta Otok Pašman na liniji Biograd – Tkon zamjenjuje se trajekt Prizna, koji je brojne putnike služio dugi niz godina. Nakon trajekta Ugljan, koji je floti Jadrolinije priključen u kolovozu 2020. godine, ovo je drugi novonabavljeni trajekt namijenjen zadarskom plovnom području. Promjena broda na ovoj liniji utjecat će i na posadu, budući da Otok Pašman pruža kvalitetniji smještaj koji boravak i život na brodu čini lagodnijim.

Foto: Jadrolinija

– Flota Jadrolinije ključ je uspješnog poslovanja, napretka čitave tvrtke i unapređenja kvalitete usluge. S tim na umu, u obnovu flote ulažemo sustavno, a trajekt Otok Pašman nastavak je tog procesa. Veza s otokom Pašmanom veoma je važna za čitavo zadarsko područje, što zbog turističkog značaja ovog otoka, što zbog snažne povezanosti njegovih žitelja s kopnom kroz cijelu godinu. Zbog toga vjerujemo da će putnici sa zadovoljstvom dočekati ovaj trajekt čiji kapacitet i maritimne sposobnosti donose značajan napredak po pitanju kvaliteta usluge i plovidbe u različitim vremenskim uvjetima. Posadi broda želim mirno more, a putnicima ugodnu plovidbu – izjavio je prilikom prve plovidbe trajekta Otok Pašman, predsjednik Uprave Jadrolinije David Sopta.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.