1 min. čitanja

Vatrogasci na Biokovu gase u nemogućim uvjetima

Vatrogasci na Biokovu gase u nemogućim uvjetima
Foto: MORH/ J. Kopi

Tri aviona Canadair CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirana su u nedjelju, 22. kolovoza 2021. na požarištu na području Biokova kod mjesta Igrane u Splitsko-dalmatinskoj u županiji.

Najprije je angažiran jedan avion Canadair CL-415 na gašenju požara na Biokovu, nakon čega su dodatno angažirana još dva Canadaira.

Na terenu su vatrogasci JVP Makarska i DVD Makarska, Omiš, Kučiće, Gata, Zadvarje, Gradac, Brela, Baška Voda, Podgora i Dugi Rat.

Vatra se proširila na teško pristupačnom terenu, a na požarištu su ukupno 82 vatrogasca sa 22 vatrogasna vozila. U 12.40 sati na teren je upućen i četvrti kanader.

Prizore nemogućih uvjeta na terenu snimili su vatrogasci DVD Podgora:

Foto: DVD Podgora

Od početka II. faze Protupožarne sezone 21. lipnja do 20. kolovoza 2021., zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH su sudjelovale u gašenju 85 požara i to: 32 u Šibenskoj-kninskoj, 29 u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 19 u Zadarskoj, tri u Dubrovačko-neretvanskoj i po jedan Primorsko-goranskoj i Istarskoj županiji.

Pripadnici protupožarnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvršili su 57 protupožarnih izviđanja u županijama priobalja.

Na gašenju požara i protupožarnom izviđanju izvršeno je 4.283 leta pri čemu je ostvareno 675:20:00 sati naleta i izbačeno je 19.895 tona vode.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Na Biokovu je izbio požar na teško pristupačnom terenu, gori i u kod hidroelektrane Vinodol
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.