Hrvatska na američkoj listi top destinacija koje se moraju posjetiti u 2021.

Specijalizirani američki portal za putovanja Traveldailynews.com objavio je listu 10 svjetskih destinacija za putovanja koja se moraju posjetiti u 2021. godini. Među brojnim renomiranim svjetskim destinacijama svoje mjesto je našla i Hrvatska.

Uz Hrvatsku, na listi su se našli i New York, Skandinavija, Rusija, Japan, Grčka, Turska, Južna Afrika, Italija i Francuska. Autori ističu kako je vrijeme za istraživanje živahnih gradova, šarmantnih manjih mjesta i zapanjujućih plaža širom svijeta, priopćili su iz Hrvatske turističke zajednice.

Foto: HTZ

– Hrvatska na velikom američkom tržištu doista uživa status popularne i tražene destinacije što potvrđuju brojne objave o našoj zemlji čija se medijska vrijednost procjenjuje na više od 200 milijuna američkih dolara, ali i dosadašnji tijek turističkog prometa. Naime, u Hrvatskoj se trenutno odmara više od šest tisuća američkih gostiju, koji su u dosadašnjem dijelu ove godine ostvarili oko 630 tisuća noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od čak 300 posto – izjavila je Ina Rodindirektorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u New Yorku.

Portal Traveldailynews.com opisuje Hrvatsku kao destinaciju koja se posebno ističe očuvanom prirodom, prekrasnim gradovima, brojnim otocima, slikovitim lukama, ali i po tome što ima više od 2500 sunčanih sati godišnje.

Pišu da je Hrvatska prometno vrlo dobro povezana te da nudi brojne mogućnosti odmora, posebno izdvajajući pojedine lokalitete na kojima je snimana popularna serija „Igra prijestolja“, kao što su Arboretum Trsteno, gradske zidine Dubrovnika i tvrđava Klis.

 

K.B.