1 min. čitanja

NEVRIJEME U SPLITU I KAŠTELIMA – U pola sata palo više kiše nego u čitavom mjesecu!

NEVRIJEME U SPLITU I KAŠTELIMA – U pola sata palo više kiše nego u čitavom mjesecu!
Foto: Dalmacija danas / Screenshot

SPLIT – Kišno nevrijeme iza 14:30 pogodilo je Kaštela, Solin, Split i dio Podstrane. Iako kiša i dalje pada, prema podacima mreže postaja Pljusak.com, na zapadu Splita u manje od pola sata pale su 33 litre kiše po kvadratnom metru. U Kaštelima je palo 28, Solinu 23, piše Dalmacija Danas.

Prema najnovijim podacima, od 15:25, na postaji Split Spinut palo je 45 litara kiše po kvadratnom metru. Oborinski prosjek za Split za kolovoz iznosi 38 litara po kvadratnom metru, što znači da je samo jedan pljusak bio dovoljan da se gotovo dosegne mjesečni prosjek.

Ulice pod vodom

Zbog ogromne količine kiše u kratko vrijeme ulice Splita našle su se pod vodom. Bujični mlaz izbacio je šaht u Zagrebačkoj ulici na križanju kod Nadbiskupske palače, pa se promet tim dijelom grada odvijao jako sporo. Voda je odnijela šaht i kod Grafičke škole.

Pod vodom se našla i Poljička, a najgore je bilo na Blatinama, gdje je visina vode dosezala pola metra. Poplavljen je bio i dio Ulice Domovinskog rata. Obilna kiša poplavila je i nanijela blato na pristupnu cestu prema Križinama.

Uz obilnu kišu, osjetno je i zahladilo, pa je dio Splita u 15 sati mjerio samo 19 stupnjeva. Nevrijeme se potom premjestilo prema jugoistoku. Današnji pljuskovi samo su najava sutrašnjeg dana, kada bi posvuda trebala pasti obilna kiša.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.