1 min. čitanja

SRAMOTA ZA OREBIĆ: “Danas imamo imbecile koji ruše ovakve spomenike – Tu je ubijeno 96 civila”

SRAMOTA ZA OREBIĆ: “Danas imamo imbecile koji ruše ovakve spomenike – Tu je ubijeno 96 civila”
Foto: Facebook / Screenshot

OREBIĆ – Spomenik u čast pobijenih 96 nevinih civila od strane nacističke Njemačke netko je devastirao i 30 godina nitko nije briga za njih i njihovu žrtvu. U neposrednoj blizini ovog spomenika nalazi se i ova zgrada koja ne služi ničemu. Sramota za Općinu i sve ljude, kazao je autor videa koji je jučer objavljen na Facebook stranici Pelješac hiking.

– Ovo je ulaz u našu općinu Orebić. Ovo već traje godinama, ovakvo ponašanje i odnos prema nevinim žrtvama u Drugom svjetskom ratu, govorim o civilima među kojima ima i žene i djece. To su ljudi koji su se bavili poljoprivredom, streljani su nevini, ta se sela nikada nisu oporavila. Ovo je spomenik njima u čast i onda svjedočimo ovakvim vandalskim činovima.

30 godina nikoga nije briga i nitko ne mari za žrtve koje su doprinijeli našoj slobodi od okupatora. Ponos i dika naše općine i nitko ništa ne reagira. U neposrednoj blizini ovog spomenika nalazi se i ova zgrada koja ne služi ničemu. Ovo je jedna velika sramota za općinu i za sve ljude, ovo je žalosno – kazao je autor videa.

– Samo u dva dana,listopada davne 1943.,na poluotoku Pelješcu pobijeno je 96 civila od strane njemačke 7.SS divizije “Prinz Eugen”….prije Nijemaca,preko poluotoka je prohujalo 7 fašističkih ekspedicija….talijanski fašisti su na poluotoku formirali talački logor u Janjini koji je kao takav bio unikatan u Drugom svjetskom ratu…..danas imamo imbecile koji ruše ovakve spomenike….na sramotu svakog onog čije prezime se nalazi na samom spomeniku…što radi država po ovom pitanju?  stoji u opisu.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.