2 min. čitanja

POTVRĐENO JE Tijelo pronađenog muškarca pripada nestalom roniocu, locirao ga pilot zrakoplova HRZ-a

POTVRĐENO JE Tijelo pronađenog muškarca pripada nestalom roniocu, locirao ga pilot zrakoplova HRZ-a
Foto: HGSS Split

VRBOSKA –  Jučer je pokrenuta potraga za nestalim roniocem koji je vodio grupu od koje se odjednom odvojio i otišao dublje. Ronili su nedaleko od uvale Vrboska na Hvaru

Nakon toga ga više nisu vidjeli. Dubina na koju se pretpostavljalo da je zaronio je bila 50 do 60 metara. Članovi bračke ispostave HGSS-a sinoć su pretražili sumnjivi dio terena dubine od 50 metara, ali bez uspjeha. Akcija se nastavila jutros, a članovima Stanice Split su se pridružili kolege iz HGSS Stanice Makarska.

Foto: HGSS Split

Jutros je nestali lociran iz HRZ-ovog zrakoplova Pilatus nakon čega su spašavatelji i Policija stigli na mjesto viđenja te našli beživotno tijelo nesretnog ronioca, izvijestio je danas HGSS.

Foto: HGSS Split

Policija je pak potvrdila nalazak beživotnog tijela, ali ne i da se još zna identitet.

– Oko 10.00 sati je zaprimljena dojava da je u uvali Oskorušica, otok Hvar, uočeno mrtvo tijelo nepoznate osobe. U tijeku je prijevoz tijela u KB Split radi obavljanja obdukcije odnosno uzroka smrti, dok će policijski službenici obaviti utvrđivanje identiteta osobe – stoji u priopćenju, kojeg smo ranije objavili.

Danas u 16.00 sati o događaju se oglasilo i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture:

– Jučer i danas odvijala se akcija za nestalim roniocem na području između uvale Oskorušica i Zala Luke na sjevernoj strani otoka Hvara. Obavijest o nestanku zaprimio je centar 112 u utorak, 31. kolovoza 2021. godine u 17.36 sati. Na mjesto nesreće isplovile su brodice Lučke kapetanije Split 5 ST i pomorske policije Split, Sv. Jure. Potraga je trajala do mraka kada je privremeno obustavljena te je po svanuću u srijedu, 1. rujna 2021. godine nastavljena uz pomoć zrakoplova Pilatus koji je uključen u potragu. U 10.30 sati od strane zrakoplova uočeno je tijelo nesretnog ronioca, koji je nakon toga ukrcan na brodicu pomorske policije – stoji u priopćenju Ministarstva mora.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

U moru kod otoka Hvara pronađeno tijelo nepoznate osobe
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.