FOTO Luksuzna jahta ruskog milijardera mamila poglede Splićana

Foto: Dalmacijadanas/Čitatelj

SPLIT – Gotovo da nema osobe koja nije prošla splitskom rivom, a da nije zastala nad prizorom ogromne, čudne, superluksuzne jahte smještene usred Bračkog kanala, u vlasništvu ruskog milijardera Andreya Meljničenka.

Meljničenko je prema pisanju medija na Jadranu svako ljeto, ove godine stigao je sa suprugom Aleksandrom, bivšom srpskom manekenkom porijeklom iz Baške vode.

Priča se da je jahtu dao napraviti nakon što mu se rodilo drugo dijete. Plovilo plijeni pozornost gdje god se pojavi pa je twitter pun objava iz svih krajeva svijeta vezanih isključivo uz ovu jahtu. Mega jahta duga je 143 metra, ima 8 paluba i procjenjuje se na vrtoglavih 400 milijuna dolara, a u more je porinuta u Njemačkoj 2015. godine. Poznata je po tome što ima prozirno dno.

Meljničenkova jahta najveća je jedrilica na svijetu koju pokreće hibridno dizelsko-električni paket s propelerima, a osim što ima prozirno dno, ima i bazen te platformu za slijetanje helikoptera. Jahta može primiti 20 gostiju, a ima 54 člana posade.

 

K.B.