Policija kod Benkovca zaplijenila 12 kilograma zaštićenih rakova – Uhićena trojica muškaraca

Foto: PU Zadarska

BENKOVAC – Slučajnom kontrolom benkovačka policija je u srijedu 1 sat iza ponoći u zaustavljenom automobilu otkrila 12 kilograma strogo zaštićenih riječnih rakova. 

Zaštićene životinje pronađene su u automobilu splitskih registracija, kojim je upravljao 38-godišnjak, a s njim u automobilu bila su još dvojica muškaraca – starosti 53 i 36 godina.

Foto: PU Zadarska

Zbog sumnje u nepropisnu trgovinu zaštićene svojte životinja, sva trojica su uhićena. Nadležni ribarski inspektor naknadno je utvrdio da se radi o vrsti slatkovodnih rakova koji se nalazi na popisu zaštićenih vrsta Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Zavoda za zaštitu okoliša i prirode, kao i da su prethodno ulovljene rakove prevozili s ciljem daljnje preprodaje.

Pronađeni rakovi su im oduzeti te su zbrinuti u dogovoru s nadležnim ribarskim inspektorom, a protiv svih troje osumnjičenika podnesena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Trgovanje zaštićenim prirodnim vrijednostima“.

 

K.B.