Eko akcija na Pagu – očišćena plaža Zaton

Foto: Eko akcija Veli Zaton

PAG – Sudionici Pag Summer Outdoora ove su sezone paški heroji jer su samoinicijativno, nakon odrađenih tura hikinga na Drugoj strani mjeseca, uz potporu Čistoće Pag d.o.o. i Turističke zajednice Grada Paga, odlučili očistiti jednu od najljepših plaža na području grada i otoka Paga – plažu Zaton. 

A čistili su je od nagomilanog otpada nesavjesnih, sebičnih i, prije svega, neodgojenih pojedinaca koji još uvijek nisu shvatili da bacanje otpada u prirodu samo produljuje agoniju planeta ionako onečišćenog ljudskih djelovanjem. Otpad koji je prikupljen s plaže prevezen je brodom do gradske luke gdje su ga preuzeli djelatnici Čistoće Pag. Nakon čišćenja ovog otočnog obalnog dijela, ponovno su postavljene oznake na hiking stazi koje su nedavno razbacali i uništili također nesavjesni počinitelji.

Foto: Eko akcija Veli Zaton

Druga strana mjeseca ovog je ljeta bila najveći hit u outdoor aktivnostima na otoku Pagu kojeg je, zahvaljujući stručnom vođenju licenciranih vodiča, imao prilike upoznati veliki broj posjetitelja. Eko akcija čišćenja ove predivne plaže i fantastične lokacije samo je početak ekoloških akcija koje će provoditi Čistoća Pag d.o.o. i volonteri uz potporu Turističke zajednice Grada Paga.

Cilj ovakvih akcija je ukazati na važnost očuvanja prirodnog okoliša čime bi se jedinstveni paški krajolik sačuvao te u narednim vremenima nastavio razvijati kao prava turistička atrakcija.

Iz Turističke zajednice Grada Paga zahvaljuju volonterima i djelatnicima Čistoće Pag d.o.o., koji su na
ovaj način pokazali kako se voli svoj otok.

 

K.B.