Nitko i dalje ne zna identitet misteriozne žene pronađene prije 9 dana na Krku

Foto: HGSS / MUP

KRK – Policija još uvijek nije doznala identitet žene koja je prije 9 dana pronađena na nepristupačnoj obali na Krku, potpuno dezorijentirana i s lakšim tjelesnim ozlijedama. Spasili su je HGSS-ovci, koji su na svojoj Facebook stranici objavili fotografije i detalje spašavanja misteriozne žene. 

Policija je dosad utvrdila da žena ima oko 60 godina, srednje je tjelesne građe, visine 165 centimetara, ima plavu kosu do ramena i plave oči. Savršeno govori engleski i to je zasad sve što su istražitelji uspjeli doznati o ženi koja se ne sjeća tko je, odakle dolazi niti kako je završila na nepristupačnoj kamenitoj obali, gdje je uočena tijekom jutra, 12. rujna.

HGSS-ovci su objavili fotografije spašavanja žene, koja je u trenutku pronalaska bila je odjevena u tamnoplavu majicu s bijelim prugama i kapuljačom, crne hlače, tenisice i platnenu kapu-šešir ružičaste boje.

Ono što je još misterioznije u cijeloj priči jest da nepoznatu ženu dosad nitko nije tražio.

–  Poziv zaprimamo oko 09:00 preko Županijskog centra 112, a od strane Službe traganja i spašavanja na moru, koja zbog plićine nije u mogućnosti pristupiti unesrećenoj osobi. Saznajemo da se radi o ženskoj osobi sa kojom su kontakt uspostavile osobe koje su se noć prije, kao i u tom trenutku nalazile na manjem plovilu u blizini plaže Rudine. Unesrećena osoba je prenoćila na obali, te je zatečena iscrpljena s lakšim tjelesnim ozljedama i dezorijentirana.

Odmah po dojavi na teren izlazi 12 članova HGSS stanice Rijeka s tri vozila. Dolaskom do unesrećene istoj je pružena medicinska pomoć, nakon čega je uslijedio transport nosiljkom UT2000 do cestovne prometnice, gdje je unesrećena predana vozilima Hitne medicinske službe. Time je ova akcija završila oko 11:10 – stoji u Facebook objavi HGSS Stanice Rijeka.

Policija danima moli građane za pomoć u identificiranju nepoznate žene, a ovu vijest prenio je i CNN.

Prema pisanju 24sata, žena u trenutku pronalaska kod sebe nije imala dokumente niti mobitel, a nigdje u blizini nije pronađeno niti vozilo. Obala na kojoj je žena pronađena je nepristupačna pa ni oko toga nije jasno kako se našla na tom mjestu.

Ukoliko imate bilo kakvu informaciju o ženi s fotografije, policija moli da to dojavite u Policijsku postaju Krk na broj telefona 051/439-210 ili na broj 192. Informacije se mogu dostaviti i putem e-maila primorsko-goranska@policija.hr .

K.B.