VIDEO Ribar stradao u napadu raže, spasili ga u zadnji čas

Foto: Screenshot/Youtube/USCG

Američki ribar teško je ozlijeđen u napadu 136 kilograma teške raže tijekom koćarenja uz obale Long Islanda. Nesreća se dogodila prošli vikend no američka obalna straža tek je sada objavila snimku spašavanja unesrećenog ribara.

Bila je to tek obična nedjeljna večer na koćarici Shelby Ann, na kojoj je ribar James McKenna odmotavao mrežu. U jednom trenutku golema raža ga je dva puta ubola u nogu ostavivši mu 15 centimetara dugu otrovnu bodlju u nozi.

Sreća u nesreći je što su uz Jamesa bili i njegovi kolege koji su mu dali prvu pomoć. Kontaktirali su potom američku obalnu stražu koja je poslala helikopter za hitnu evakuaciju teško ozlijeđenog ribara, koji je prema opisu liječnika iz helikoptera, vrištao od bolova. Ribar je prebačen u bolnicu na Rhode Islandu.

U kontaktu s ražom treba biti jako oprezan. Ove životinje imaju otrovnu bodlju, čiji ubod najčešće nije smrtonosan, no otrov izaziva stravičnu bol. Ukoliko se ubod hitno ne sanira ozlijeđena osoba može dobiti infekciju koja u konačnici može dovesti do smrtnog ishoda.

Prema podacima američkog Centra za kontrolu otrova, u SAD-u se godišnje zabilježi od 1500 do 2000 uboda raža.

K.B.