1 min. čitanja

Općina Preko dobila novi brod za hitni prijevoz pacijenata

Općina Preko dobila novi brod za hitni prijevoz pacijenata
Foto: Naši škoji

PREKO – Općina Preko slavi svoj dan i blagdan zaštitnika Svetog Mihovila. Tim povodom održana je svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj su dodijeljena godišnja priznanja, a općina je na poklon dobila i 2,5 milijuna kuna vrijedan brod za prijevoz hitnih medicinskih slučajeva.

Prvi brod za hitni prijevoz pacijenata Općina Preko dobila je prije 16 godina. Godišnje prevezu oko 450 pacijenata, što znači da su u 16 godina prevezli gotovo cjelokupno stanovništvo oba otoka – Ugljana i Pašmana.

– No s obzirom na starost dosadašnjeg broda, troškove njegova održavanja i funkcioniranja, ali i sve veći pritisak u turističkoj sezoni, bilo je neophodno nabaviti novi brod kako bismo osigurali što kvalitetniju medicinsku uslugu za stanovnike, posjetitelje i turiste otoka Ugljana i Pašmana – istaknuo je načelnik Općine Preko Jure Brižić.

Kaže da je novi brod veći, brži i sigurniji te za razliku od prijašnjeg broda, može istovremeno prevoziti 2 pacijenta. U Općini Preko očekuju da će održavanje novog broda biti jeftinije od dosadašnjeg.

Novi brod za hitni prijevoz pacijenata stajao je 2,5 milijuna kuna, od čega su Ministarstvo zdravstva i Zadarska županija dali milijun i pol kuna, dok je ostatak iznosa pokrila Općina Preko.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.