2 min. čitanja

U Crikvenici održan Kids CRO Race

CRIKVENICA – Fran i Mila iz Osnovne škole Zvonka Cara te Tin i Elena iz Osnovne škole Vladimira Nazora pobjednici su virtualne utrke Kids CRO Race održane u Crikvenici. Oni su tako ušli u konkurenciju za ukupnu pobjedu, a sutra će u Opatiji biti poznato tko će još imati priliku biti na proglašenju najboljeg ovogodišnjeg sudionika Kids CRO Racea u Zagrebu, koje će se održati 3. listopada.

Kids CRO Race okupio je mnoštvo djece i građana koji su tijekom popodneva pratili utrku za najmlađe, u iščekivanju više od 130 profesionalnih natjecatelja koji se danas utrkuju na trećoj etapi međunarodne biciklističke utrke CRO Race.

Tin i Elena pobijedili su u mlađoj dobnoj skupini od 9 i 10 godina, a u starijoj dobnoj skupini od 11 i 12 godina pobijedili su Fran i Mila. Djeca su vozila virtualnom stazom dugom 890 metara.

Cilj je ove virtualne utrke za mlade potaknuti što više djece na rekreaciju i sport, a pritom stvoriti svijest o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi društvu i pojedincima. Naglasak se stavlja i na promociju razvoja i poticanja niskougljičnog prometa, održivog i za okoliš neinvazivnog načina kretanja.

Foto: Mediaval

Usporedno s Kids CRO Raceom u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost provode se i interaktivne radionice u recikliranju kućnog otpada u kojima je tijekom protekle četiri godine održavanja sudjelovalo više od 2.000 djece. Zahvaljujući partneru Keindl Sportu, svim su natjecateljima i ove godine osigurani bicikli Bianchi i trenažeri Elite. Ove godine ostvareno je i partnerstvo s platformom ROUVY, koja nudi 100% realistične, virtualne biciklističke utrke kroz tehnologiju proširene stvarnosti. Tako svaki mladi natjecatelj ima svoj avatar koji vozi po svim vremenskim i cestovnim uvjetima, baš kao i profesionalni biciklisti. Na taj način djeca mogu doživjeti nevjerojatno i realno iskustvo te adrenalin koji vožnja na utrci CRO Race pruža.

Djeca su na ovo natjecanje pozvana u suradnji s lokalnim osnovnim školama, a oni koji to žele mogu se i sami prijaviti na mjestu događanja sat vremena prije početka. Dječju utrku mogu pratiti i gledatelji te navijati za najmlađe natjecatelje u svakom od gradova.

Daljnji raspored održavanja Kids CRO Racea po etapama:

  • OPATIJA, 2. listopada od 11:30 do 13:30 sati
  • ZAGREB, 3. listopada od 11:30 do 13:30 sati

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

VOZAČI OPREZ Utrka CRO Race sutra se vozi od Rapca do Opatije
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.