Splitski studenti odradili terensku nastavu na Golden Horizonu

Foto: Brodosplit

SPLIT – Brodograđevna industrija Split – nastavna je baza Sveučilišta u Splitu pa su poštujući epidemiološke mjere terensku nastavu u škveru obavile dvije grupe studenata splitskih sveučilišta, priopćio je Brodosplit. 

U sklopu kolegija ‘Toplinski strojevi’ nastavu u strojarnici najvećeg jedrenjaka s križnim jedrima na svijetu najprije je održalo 26 redovitih studenata predvođenih prof. Gojmir Radicom studija Strojarstva na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu.

Foto: Brodosplit

Nakon strojara s FESB-a, prostor strojarnice ispunili su studenti prof. Tina Sumića s 5. godine Brodostrojarstva i Pomorskih elektrotehničkih i informatičkih tehnologija Pomorskog fakulteta Split.

Foto: Brodosplit

Kako kažu iz Brodosplita, sa zadovoljstvom prate ovakav tip nastave, a naročito obilazak strojarnice i komandnog mosta jedrenjaka ‘Golden Horizon’, jer predstavlja značajnu nadopunu teorijski stečenih znanja, gdje se primjeri s nastave mogu direktno čuti i vidjeti kako se primjenjuju u praksi.

Foto: Brodosplit

Naglasili su i kako je Brodosplit idealno mjesto za terensku nastavu studenata u kojoj će neki od njih vjerojatno pronaći svoje buduće radno mjesto. Ovakvim načinom održavanja nastave kontinuirana suradnja između Sveučilišta u Splitu i Brodograđevne industrije Split se nastavlja, kako u vidu ovakvog tipa nastave, tako i u izradi završnih i diplomskih radova studenata u Brodosplitu.

Foto: Brodosplit

D.G.