VIDEO Pogledajte kako Pelješki most izgleda danas

Foto: EdoStuff Aviation / Youtube / Screenshot

KOMARNA/BRIJESTA – U srpnju 2021. godine postavljen je posljednji segment Pelješkog mosta.  Jedno je to od gradilišta u Hrvatskoj koje izaziva najveću pozornost javnosti, a brojni stanovnici zemlje jedva čekaju mogućnost da što jednostavnije mogu doći na krajnji jug Lijepe naše.

Prije nekoliko dana prvi sloj crnog pokrivača stigao je na Pelješki most. Neuobičajen za domaću cestogradnju, lijevani asfalt postavlja se od sredine prema kopnu.

Prilikom postavljanja prvog sloja asfalta na Pelješkom mostu pazi se na svaki detalj. Radnici ručno zagrijavaju dijelove starog i novog asfalta kako bi sve bilo precizno u milimetar.

Asfaltira se trak po trak, a sve bi trebalo biti pokriveno do kraja idućeg mjeseca. Time će se most “udebljati” za dodatnih 7 i pol tisuća tona, nakon čega će konstrukcija poprimiti svoj konačni oblik po kojem će prva vozila prelaziti na proljeće, piše Dalmacija danas.

A kako danas Pelješki most izgleda iz zraka, pogledajte u snimci koju je objavio korisnik na Youtube kanalu EdoStuff Aviation.