Nova promatračnica pravi probleme – Splićani zamoljeni da se ne kreću po gradilištu

Foto: Facebook/Grad Split

SPLIT – U sklopu EU projekta Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti, na Sedlu je uklonjena stara i gradi se nova promatračnica. Ista očito izazvala veliki interes Splićana koji su javno upozoreni da se ne približavaju gradilištu. 

Radovi na novoj promatračnici trebali bi biti gotovi do kraja ožujka iduće godine. Iako je gradilišna zona propisano označena te sadrži više oznaka zabrane nego li je zakonski propisano, događa se da posjetitelji Park šume Marjan zaobilaze istaknuta upozorenja, ulaze u prostore gradilišta i penju se na vidikovac čime se dovode u opasnost od mogućeg pada i ozljeda.

Iz gradske uprave još jednom mole građane za strpljenje i razumijevanje tijekom izvođenja radova te ih upozoravaju na poštivanje oznaka zabrane kretanja u blizini i na samom gradilištu.

Nova promatračnica koja će, za razliku od prijašnje, moći primiti i posjetitelje dio je projekta “Marjan 2020 – brdo prošlosti, oaza budućnosti” vrijedan je 26,6 milijuna kuna, od čega je veći dio sredstava osiguran kroz Europski fond za regionalni razvoj.

Nositelj projekta je Javna ustanova za upravljanje Park-šumom Marjan, a partneri su Grad Split, Turistička zajednica Grada Splita i Splitski sportski sveučilišni savez.
J.K.