MSC poziva umjetnike da dizajniraju trup novog broda MSC Euribia

Foto: Screenshot

Povodom Međunarodnog dana umjetnika MSC Cruises pruža priliku umjetnicima i dizajnerima diljem svijeta da transformiraju trup broda MSC Euribia u ogromno platno s porukom važnosti zaštite okoliša, javlja UHPA.

Ekološki najnapredniji brod u floti MSC Cruisesa je nazvan po grčkoj božici Eurybiji koja je koristila vjetrove, vrijeme i zviježđa kako bi ovladala morima. Jednako tako je vizija ovog broda da ovlada korištenjem najsuvremenijih održivih tehnologija za zaštitu i očuvanje dragocjenog morskog ekosustava. Međunarodni dan umjetnika je prilika za proslavu jedinstvenog načina na koji umjetnici vide svijet te njihovog doprinosa kulturnom obogaćivanju, prenosi Pomorac.hr.

MSC Cruises poziva umjetnike iz čitavog svijeta da stvore jedinstveno umjetničko djelo inspirirano morem i njegovim važnim morskim ekosustavom, a koje će biti predstavljeno u obliku trajnog dizajna na trupu broda koji će ploviti svjetskim morima. MSC Cruisesu je ovo prvi put da je raspisao natječaj za dizajn, a isti odražava predanost kompanije zaštiti okoliša i postizanju neto nulte emisije stakleničkih plinova do 2050. godine.

Prijave će ocjenjivati panel međunarodnih sudaca koji će uključivati umjetnika JBena, poznatog po svojim ogromnim efemernim reljefima od pijeska koji odlaze s plimom, arhitekta Martina Francisa i Pierfrancesca Vaga, izvršnog predsjednika Odjela za krstarenja MSC Grupe.

Samo jednom pobjedniku će se nasmiješiti sreća da njezino/njegovo umjetničko djelo bude izloženo na brodskom trupu – plovećoj galeriji na otvorenom. Dizajn pet finalista koji će se naći u užem izboru će biti prikazan na izložbi na brodu MSC Euribia gdje će gosti moći vidjeti njihova umjetnička djela i važnu poruku koju prenose.

– Mi smo obiteljska kompanija s preko 300 godina pomorskog naslijeđa, a pomorstvo je jedino sa čime se bavimo. More je naš život i naša strast. Zbog ovog i brojnih drugih razloga od samog početka smo usredotočeni na brigu o moru i njegovom očuvanju za sljedeće generacije. Danas to znači da u MSC Cruisesu ne radimo samo na opremanju naših brodova najnovijim i najnaprednijim tehnologijama zaštite okoliša i rješenjima nego investiramo u istraživanja, podržavamo ubrzani razvoj rješenja novih generacija i uvodimo inovativne tehnologije kako bismo minimizirali naš utjecaj te zaštitili i očuvali naše dragocjene morske ekosustave rekao je Pierfrancesco Vago, izvršni predsjednik Odjela za krstarenja MSC Grupe.