VIDEO Luksuzna plutajuća vila u kojoj spavate pod morem

Foto: Youtube / Screenshot

Procjenjuje se da će zbog klimatskih promjena i podizanja razine mora bez domova ostati više od pola milijarde ljudi diljem svijeta koji žive tik uz obalu. Neke zemlje poput Maldiva morat će preseliti cijelu svoju populaciju budući da će teritorij ove otočke države biti pod vodom. Diljem svijeta traže se načini kako se oduprijeti neminovnom podizanju razine mora. Mnoge ideje su skromne i većini dostupne, no ima i onih luksuznijih rješenja.

U izradi tih luksuznijih rješenja prednjači, a tko drugi ako ne Dubai, odakle nam stiže video prezentacija plutajuće luksuzne vile, koja izgleda kao kakva neobična četvrtasta jahta. Vile su smještene u sklopu umjetnog arhipelaga pored Dubaija, poznatijeg kao The World.

Na gornjem katu vile najčešće se nalazi terasa, središnji dio predviđen je za blagovanje i odmor dok je na donjoj etaži, podrumskom odnosno podmorskom dijelu spavaća soba. Zamislite da se probudite ujutro okruženi beskrajnim plavetnilom, dok pored vas plivaju kornjače, šarene tropske ribe, morski psi i druge zanimljiva morska bića.

Cijene plutajućih kuća kreću se od “skromnih” 5 milijuna dolara do iznad 20 milijuna dolara. Definitivno nisu za sve, no za one koji ne znaju što bi s viškom novca u vremenu dok sa svih strana vrište poruke o podizanju razine mora, plutajuće vile čine se kao isplativa investicija.