2 min. čitanja

Djeca održavaju more u Opatiji – Morska sreća bez smeća

Djeca održavaju more u Opatiji – Morska sreća bez smeća
Foto: Udruga Žmergo

OPATIJA – Na opatijskoj plaži Lipovica predstavljen je projekt DOM (Djeca održavaju more) čistog FLAG-a, nastao kao nastavak uspješno realiziranih projekata Ekološki centar Opatija i Održivost u praksi opatijske Udruge Žmergo, koji već dugi niz godina doprinose razvoju održivosti na Liburniji u brojnim sferama lokalne zajednice.

Cilj projekta je jačanje svijesti o zaštiti okoliša i prirode te očuvanju bioraznolikosti te usvajanje okolišno prihvatljivih navika građana, ponajviše djece na području Opatije i FLAG-a Vela vrata usmjerenih na smanjenje otpada u moru i priobalju. Uključivanjem djece, mladih i šire javnosti u programe očuvanja okoliša i poticanja na održivo upravljanje prirodnim resursima omogućava se kretanje Opatije prema održivom turizmu i održivom razvoju.

Foto: Udruga Žmergo

Partneri na provedbi projekta su Osnovna škola “Rikard Katalinić Jeretov” Opatija i Društvo »Naša djeca« Opatija. Kroz projekt će se provoditi niz informativno-edukativnih aktivnosti s djecom, učenicima i učiteljima u području zaštite prirode i očuvanja okoliša te akcije čišćenja divljih odlagališta otpada te mora i priobalja. Projekt je namijenjen djeci, učenicima, učiteljima, stručnjacima u radu s djecom i mladima te svim građanima Opatije kao i zainteresiranim građanima na području FLAG-a Vela vrata.

Foto: Udruga Žmergo

Projekt se provedi u sklopu Mjere 2.1. Očuvanje okoliša i poticanje na održivo upravljanje prirodnim resursima iz LRSR 2014.-2020. FLAG-a Vela vrata. Traje od listopada 2021. do prosinca 2022.godine, a prihvatljivi izdaci projekta iznose 262.360,65 kuna.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.