Uhićen 35-godišnjak zbog lažne dojave o bombi na putničkom brodu u Rijeci

Foto: MPPI / Ilustracija

RIJEKA – Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela lažne uzbune.

Jučer, oko 15,15 sati policija je zaprimila dojavu da je na putničkom brodu usidrenom na riječkom lukobranu postavljena sumnjiva naprava. Ubrzo nakon dojave obavljen je protueksplozijski pregled navedenog putničkog broda i druge potrebne mjere i radnje. Prilikom postupanja policije nije pronađena sumnjiva naprava te je putnički brod isplovio oko 18 sati.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 35-godišnjak nazvao policiju i lažno dojavio da se na putničkom brodu nalazi sumnjiva naprava. Osumnjičeni je u vrlo kratkom vremenu nakon dojave pronađen te je uz to utvrđeno da je bio pri utjecaju alkohola od 1,59 g/kg.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela lažne uzbune, protiv osumnjičenika podnijeta je kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu te je predan pritvorskom nadzorniku.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ: