Lanac hotela Falkensteiner zapošljavat će samo cijepljene ili osobe s potvrdom o preboljenju koronavirusa

Foto: Boris Kačan

Hotelska kompanija Falkensteiner od 1. veljače iduće godine uvodi 2G model za sve zaposlene, što znači da će od tada svi morati biti cijepljeni ili imati potvrdu o preboljenju koronavirusa, priopćio je u utorak Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG).

– Kao austrijska tvrtka, slijedeći odluku austrijske savezne vlade, od 1. veljače 2022. Falkensteiner uvodi u sve svoje hotele, u svim zemljama u kojima posluje, model 2G za zaposlenike. To znači da će svi zaposlenici, njih 2.500, morati biti cijepljeni ili imati dokaz o preboljenju koronavirusa. Na nove zaposlenike primjenjivat će se 1G pravilo – svi novi zaposlenici moraju biti cijepljeni – kaže se u priopćenju.

Pojašnjavaju i da su kao poslodavci, dužni brinuti o svojim zaposlenicima, ali i o gostima.

– To shvaćamo iznimno ozbiljno. Također, moramo osigurati operativnost naše tvrtke. Nažalost, u Europi se trenutno borimo s mutacijom virusa koja je izrazito agresivna i ima vrlo visoku prenosivost. Sve je više zaraženih. Od infekcija su posebno pogođeni necijepljeni zaposlenici. Testovi i FFP2 maske ne štite adekvatno od infekcije – jedina učinkovita mjera je cijepljenje. U to smo čvrsto uvjereni! Prepoznali smo da samo cijepljenje protiv COVID-19 osigurava zaštitu našim zaposlenicima i gostima te opstanak cijele tvrtke – izjavio je izvršni direktor FMTG-a Otmar Michaeler.

Falkensteiner posluje u sedam europskih zemalja, uključujući Hrvatsku. Pod njegovom kapom je 27 hotela u kategoriji četiri i pet zvjezdica, 2 apartmanska naselja, kao i FMTG Development te turističko savjetovanje Michaeler & Partner.

– Nismo olako donijeli ovu odluku, ali smo uvjereni da je ona ispravna. Sada se oslanjamo na solidarnost naših zaposlenika da s nama nastave ovim putem – poručio je Michaeler.