1 min. čitanja

Splitu odobreno 700 tisuća kuna za projekte na pomorskom dobru – Evo gdje će biti radovi na obali

Splitu odobreno 700 tisuća kuna za projekte na pomorskom dobru – Evo gdje će biti radovi na obali
Foto: Grad Split

SPLIT – Gradu Splitu odobreno je 700 tisuća kuna iz županijskog programa za sufinanciranje dvaju prijavljenih projekata na pomorskom dobru. Novac će se potrošiti za sufinanciranje projektno-tehničke dokumentacije za sanaciju rive u Stobreču i Žnjanski plato te za projektno-tehničku dokumentaciju za rekonstrukciju vanjskog bazena Stari Mornar.

Iz splitske gradske uprave obavještavaju kako će se izradom projektno-tehničke dokumentacije stvoriti  preduvjeti za rekonstrukciju otvorenog morskog bazena u slatkovodni koji bi se sastojao od dva dijela – vaterpolo bazena dimenzija 33x25m i bazena za obuku neplivača dimenzija 8x25m. Na taj će se način, kažu, omogućiti treninzi i obuka djeci i mladima, uključujući djecu i mlade s invaliditetom.

Izradom projektno-tehničke dokumentacije na lokacijama pomorskog dobra Žnjan i Stobreč stvorit će se, pak, preduvjeti za cjelovito i trajno uređenje navedenih obuhvata s ciljem poboljšanja kvalitete života i turističke ponude u Splitu i županiji.

Bespovratna sredstva osigurala je Razvojna agencija Split – RaST d.o.o. prijavom na Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje projekata na pomorskom dobru u kolovozu ove godine uz tehničku koordinaciju s gradskom Službom za izgradnju i upravljanje razvojnim projektima.

Kod oba projekta radi se o najvećim pojedinačno ostvarenim iznosima bespovratnih sredstava od svih prijavljenih projekata, a ostvarenim sufinanciranjem rasteretit će se izdvajanja iz proračuna za realizaciju ovih važnih gradskih projekata na pomorskom dobru, poručuju iz splitske gradske uprave.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.