VRUJA festival organizira Otvoreni lov na državne lignje

Foto: FBGDP

Festival bespravne gradnje i devastacije prirode (FBGDP) organizira otvoreni lov na najveće državne lignje.

– Potaknuti viješću da je DORH samo u prošloj godini odbacio nevjerojatnih 91.3 posto prijava za korupciju koje su im ljudi poslali ili institucije dobacile, odlučili smo uzeti stvar u svoje ruke i sami potražiti, a zatim na kolutiće nasjeckati i gradelati najveće lignje u Hrvatskoj – kazali su iz organizacijskog odbora Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode.

– Pozivamo sve ribare, profesionalce i amatere, da nam pošalju fotografiju najveće lignje koju su ulovili u hrvatskom akvatoriju od 1. siječnja 2021. do 1. siječnja 2022. godine.

Jednostavno je – traži se najveća lignja, bilo da je ulovljena oko Dubrovnika, Istre, Zadra, Visa, gdje god. Idealno bi bilo da je na fotografiji pored nje metar ili nešto drugo čime bi se znalo kolika je dimenzija ulova, a nakon toga će naš stručni žiri razmotriti prijave i odlučiti o pobjedniku.

Vlasnik najveće lignje dobiva prigodnu skulpturu, umjetničko djelo, rad našeg majstora Luke Mimice, a uz to ide i nagradni poklon paket iznenađenja.

Drugoplasirana i trećeplasirana lignja dobivaju utješne nagrade.

U natječaj ulaze sve lignje ulovljene u 2021. godini, zaključno s 1. siječnja 2022. godine, a to znači da najveću lignju još uvijek stignete uloviti. Osim pojedinaca, prijave mogu poslati i ribolovna društva i udruge, nije važno je li lignja već sudjelovala u nekoj lignjadi. Možete prijaviti i nekoga svoga za koga znate da je uhvatio kapitalca kakvog državne institucije nisu još od vremena Ive Sanadera.

Kako god, sve prijave se zaprimaju na e-mail vrujafestival@gmail.com ili u inbox naše Facebook stranice VRUJA – Festival bespravne gradnje i devastacije prirode – poručuju organizatori.

I.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Stipe Latković ostao bez koncesije nad Vrujom – Hoće li se opet žaliti?