VOZAČI, OPREZ! Čak 16 sudara sa životinjama na riječkom i kvarnerskom području!

Foto: Pexels

RIJEKA – U proteklih tjedan dana na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 16 sudara sa životinjama na cesti.

Na području Cresa, Čavli, Krka, Matulja, Novog Vinodolskog i Vele Mune vozači osobnih i teretnih vozila sudarili su se sa srnećom divljači koja je prelazila kolnik, a u jednom događaju na području Čavli, na DC3 , je vozač osobnog vozila naletio na skupinu od šest konja na cesti te pri tome jednog udario vozilom.
 
Uz navedene, na prometnicama su evidentirani sudari i s divljim svinjama i to na području Oprića kod Opatije, kao i u dva događaja na području otoka Krka gdje su divlje svinje udarile u osobna vozila. U ovim događajima nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 59.000 kuna.

Upozoravamo vozače da budu maksimalno oprezni na cestama, pogotovo u jutarnjim i večernjim satima te da obrate pozornost izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači.

Policija napominje da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara prekršajno, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ukoliko se utvrdi da je do naleta na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja.

D.G.