3 min. čitanja

Virani donirali tri tone potrepština korisnicima Socijalne samoposluge i Pučke kuhinje u Zadru

Virani donirali tri tone potrepština korisnicima Socijalne samoposluge i Pučke kuhinje u Zadru
Foto: Kažimir Škrbić

VIR – U humanitarnoj akciji virskog Udruge dobrovoljnih darivatelja krvi, stanovnici otoka donirali oko tri tone hrane i raznih potrepština Pučkoj kuhinji sveti Vinko Paulski u Zadru i Socijalnoj samoposluzi Caritasa Zadarske nadbiskupije.

Stotinu i pedeset virskih obitelji doniralo je tijekom osam dana kampanje približno tri tone hrane i najrazličitijih kućnih potrepština korisnicima Pučke kuhinje sveti Vinsko Paulski u Zadru i Socijalne samoposluge Caritasa Zadarske nadbiskupije. Ovo je bila treća uzastopna humanitarna akcija koju je organizirala i provela Udruga dragovoljnih darivatelja krvi Vir na čelu s predsjednikom Goranom Vickovićem.

Foto: Kažimir Škrbić

– Donacijama smo na Viru prikupili sve što je potrebno, od higijenskih potrepština do šećera, brašna, ulja, soli i konzervirane hrane. Ovu akciju provodimo kako bi obiteljima koje su u potrebi vratili osmijeh u blagdansko vrijeme – kaže predsjednik Goran Vicković. Kada su u pitanju temeljno djelovanje virskog UDDK-a i raznovrstan humanitarni rad, akcijama se nesebično odazivaju svi članovi udruge i virski volonteri, pa su u provođenju ove akcije pomogli Alida Bulić Cvitkušić, Mimoza Jevremović, Vojna Kapović, Marija Horvat, Dajana Gagula, Kristina Jakšić, Ljiljana Kapović, Tajana Markić, Alen Glavan i Barbara Buškulić, kao i ravnatelj zadarskog Crvenog križa Šime Lisica s volonterima. Među najvećim donatorima s otoka, ističe Vicković, bili su Adem Velagić i Ferenc Zoltán Molnár.

– Virani svake godine odlično reagiraju na ovu akciju koja pomalo postaje tradicionalna. Prve smo godine donirali dvije tone, lani čak šest tona, a sada smo prikupili oko tri tone hrane i potrepština – dodaje predsjednik virskog UDDK-a. Akciju su došli podržati i predstavnici virske općinske vlasti, načelnik Općine Vir Marino Radović i predsjednik Općinskog vijeća Antonio Vučetić, dok je zahvalnost za velikodušnu donaciju s otoka izrazila zamjenica ravnatelja Caritasa Zadarske nadbiskupije Marija Tadić. Posebno se zahvalila članovima virskog UDDK-a.

Foto: Kažimir Škrbić

– Virska udruga nam je na dohvat ruke tijekom cijele godine, a ne samo u blagdansko vrijeme. Sa UDDK Vir surađujemo duže vrijeme i u raznim prigodama, pa mogu spomenuti njihovu veliku donaciju i pomoć potrebitima nakon potresa u Petrinji kada su bili jako aktivni – ističe ravnateljica Tadić. Kada je u pitanju djelovanje Pučke kuhinje i Socijalne samoposluge, Tadić naglašava kako virski UDDK daleko nadilazi svoje osnovno djelovanje u darivanju krvi.

– Virani se brinu i o onima koji nemaju što jesti, a to je naročito teško u vrijeme blagdana i okupljanja obitelji. Zaista su nam u ovoj prigodi donijeli svjetlo – poručuje Tadić. U ovoj humanitarnoj akciji još je bio uključen Boksački klub Ares iz Zadra, pa je u ime članova zadarskog kluba donacije donio Vedran Bajlo, dok će Vršani, koji također sudjeluju, donacije u hrani i potrepštinama donijeti sutra. Zahvalnost je predsjednik Vicković izrazio i virskom župniku don Juri Zuboviću koji svake godine pomaže u organizaciji ove humanitarne akcije.

Foto: Kažimir Škrbić

Kažimir Škrbić

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.