Curi nafta iz prevrnutog danskog broda nakon sudara s britanskim teretnjakom

Foto: Twitter/Expressen.se

Danski brod Karin Hoj koji se prije nekoliko dana sudario s britanskim teretnim brodom, pri čemu je jedan član danske posade poginuo, a još jedan nestao, počeo je tonuti, priopćila je švedska obalna straža. 

Karin Hoj se od siline udarca prevrnuo, ali je osta plutati na površini nakon čega je brod odvučen u pliće vode kako bi ga mogli pretražiti. No u brod je počela nadirati more, a iz teglenice je iscurila i zasad nepoznata količina nafte.

– Potonuće broda nije nešto što smo priželjkivali, no bili smo spremni i na tu mogućnost. Trenutačno ulažemo sve napore kako  bismo spriječili veći izljev nafte – priopćili su iz švedske obalne straže, prenosi MarineLink.

Poručili su da će brod svakako biti izvučen iz mora, no ukoliko potone taj proces će trajati dulje.

Podsjetimo, jedan član posade 55-metarske danske teglenice je poginuo, a za drugim se traga nakon što se teglenica u ponedjeljak rano ujutro sudarila s 90-metarskim britanskim teretnim brodom. Sudar se dogodio kod danskog otoka Bornholm, tijekom magle i noći. Istragom je utvrđeno da su dva člana posade britanskog teretnjaka, od kojih je jedan Hrvat, imala nedopuštenu količinu alkohola u krvi.

K.B.