U župnoj crkvi sv. Mihovila u Omišu održan Božićni koncert Festivala dalmatinskih klapa Omiš

Foto: FDK

OMIŠ – Tradicionalni Božićni koncert održan u subotu, 18. prosinca u župnoj crkvi sv. Mihovila u Omišu, na poklon svojim sugrađanima darovao je Festival dalmatinskih klapa.

Posljednjih nekoliko godina omiški Festival s uspjehom je organizirao velike humanitarne koncerte u sportskoj dvorani Ribnjak. Zbog  epidemije virusa Covid-19 prošle godine božićni koncert, na žalost, nije održan. Ove godine koncert se vratio u župnu crkvu sv. Mihovila u centru Omiša u kojoj se godinama prije održavao. 

Foto: FDK

Na koncertu su nastupale ženska klapa Neverin iz Kaštel Lukšića, te muške klape Bunari iz Vodica i Mriža iz Splita, klape koje su na omiškom Festivalu ostvarile niz uspjehe i osvojile brojne nagrade.

Foto: FDK

Publiku, koje je zbog epidemije bio nešto manji broj nego što smo navikli na ovakvim koncertima, nadahnutim i sjajnim izvedbama tradicijskih božićnih napjeva i duhovnih pjesama klape su uvele u blagdansko raspoloženje i zagrija srca svih prisutnih.

Foto: FDK

Zadovoljstvo nije krio ni domaćin, župnik don Zvonimir Mijić koji je otvorena srca ugostio izvođače u crkvi sv. Mihovila.

Foto: FDK

Program je vodila Ines Nosić. Zajedničkom izvedbom tradicijske božićne pjesme U se vrime godišta na kraju koncerta klape su u ime svih izvođača i organizatora na najljepši način svima zaželjele Sretan i blagoslovljen Božić te puno zdravlja, pisme i veselja u novoj 2022. godini.