1 min. čitanja

Split dobio prvi Školski botanički vrt mediteranskog bilja

Split dobio prvi Školski botanički vrt mediteranskog bilja
Foto: Facebook/Udruga Sunce

SPLIT – U Osnovnoj školi Skalice za javnost je otvoren novouređeni Školski botanički vrt mediteranskog bilja. Uz prigodan božićni program koji uključuje ukrašavanje vrta božićnim ukrasima, posjetitelji mogu kupiti i maslinovo ulje učeničke zadruge, a organizirano je i posvajanje sadnica do veljače.

Vrt je smješten u vanjskom dijelu škole te je uređen prema načelima permakulturnog dizajna, zbog čega je prvi takav vrt na području grada Splita. Ideja za takvim vrtom nastala je u nedostatku zelenih površina, kao i botaničkih vrtova u gradu, posebno onih permakulturnog koncepta koji ciljaju na povezivanje prirode i čovjeka.

Projekt je realizirala Udruga Sunce u suradnji s Udrugom Permakultura Dalmacija iz Splita koja je svojim specifičnim znanjem podučila učitelje, učenike i volonterke o sustavu dizajniranja vrta vođenog principima prirode. Akcijom se želi podići i svijest lokalne zajednice o pitanjima održivog razvoja i solidarnosti.

Školski botanički vrt mediteranskog bilja dio je projekta solidarnosti koji financira Agencija za mobilnost i programe Europske unije u okviru EU programa Europske snage solidarnosti.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.