Zadarsku Gaženicu napustio kruzer Marella Discovery 2 nakon mirovanja više od godine dana

Foto: Facebook

ZADAR – Dan prije kraja 2021. godine, iz Gaženice je isplovio kruzer Marella Discovery 2, koji je na vezu bio od rujna 2020. godine, javlja 057info.

Ovdje je prezimio najgoru korona krizu koja je donijela blokadu kruzing industrije. I dok su kruzeri počeli ploviti još ovog proljeća, Marella Discovery 2 zaplovio je tek usred zimskog perioda. Otplovio je prema Malti, gdje je sjedište kompanije, da bi nastavio plovidbu prema Cadizu u u Španjolskoj.

Iako je bilo planirano da će taj kruzer u Gaženici biti u mirovanju do ožujka prošle godine, njegovo mirovanje produženo je još devet mjeseci prije nego ga je kompanija Thomson Cruises uključila u komercijalno krstarenje.

Tu sudbinu nije imao kruzer iste kompanije imena Marella Dream, koji je u Gaženicu uplovio u srpnju 2020. godine. Iako se u Lučkoj upravi Zadar pouzdano ne zna njegova sudbina, bilo je govora o tome da je s obzirom na ekonomsku krizu kruzing kompanija, prodan u staro željezo. Vezarine za kruzere Marella Dream i Marella Discovery 2 donekle su amortizirale gubitak prihoda i prometa od kruzera koji su i ove godine tek sramežljivo uplovljavali u Gaženicu.

Marella Discovery 2, koji se prije zvao Legend of the Seas te je bio u vlasništvu Royal Caribbeana, daje nade da će legenda o krstarenju Jadranom i Mediteranom intenzivirati.

Do tada u Zadar pristižu mali kruzeri Athena Artemis koji se tjedno smjenjuju na Liburnskoj obali uz prepolovljen broj putnika.