Upali u financijske probleme pa rasprodali cijelu flotu

Foto: Vesselfinder.com

Danska brodovlasnička kompanija Nordic Shipholding korak je ka potpunoj likvidaciji. Tvrtka se od 2018. godine nalazi u teškoj financijskoj situaciji, a posljednji “čavli u lijesu” zabijeni su posljednjih 6 mjeseci.

Kompanija je na svojoj web stranici objavila kako je sklopljen memorandum o prodaji posljednja tri tankera iz flote – Nordic Anne, Nordic Amy and Nordic Agnetha – nepoznatom kupcu za nešto više od 37 milijuna dolara.

Kompanija se bori s problemima od 2018. godine, a da je stiglo vrijeme da se stavi ključ u bravu postalo je kristalno jasno prije pola godine, nakon što kompanija nije uspjela pronaći partnera za spajanje.

Tvrtka koja je osnovana 80-ih godina prošlog stoljeća, prošlog je listopada dobila novo rukovodstvo, čija je uloga očito bila ne da kompaniju vrati na stabilne temelje, već da nadgleda likvidaciju.

Kompanija od studenog 2020. godine pokušava pronaći potencijalne poslovne partnere i zajmodavce kako bi osigurala dugoročnu održivost, no bez uspjeha. Nije poznato što će biti s radnicima.

J.K.