1 min. čitanja

Premijer sa svitom stiže u obilazak Pelješkog mosta

Premijer sa svitom stiže u obilazak Pelješkog mosta
Foto: Hrvatske ceste / Screenshot

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će, između ostalog, obići radove na Pelješkom mostu.

Ni snažna bura nije mogla zaustaviti članove Vlade da krenu danas put juga – prvo u Split, a potom i u Dubrovnik, gdje je u 17 sati predviđen sastanak premijera s dubrovačko-neretvanskim županom Nikolom Dobroslavićem i gradonačelnikom Matom Frankovićem.

Premijer je jutros prvo posjetio Split, gdje je obišao splitski KBC, nakon čega je razgovarao sa splitskim gradonačelnikom Ivicom Puljkom i županom Blaženkom Bobanom. Tamo je na upit novinara komentirao najavu drastičnog poskupljenja energenata, poručivši kako se radi na tome da divljanje cijena ne pogodi u velikoj mjeri i građane.

– Mi smo uspjeli svim mjerama koje poduzimamo,  tišini i vrlo diskretno, osigurati da za građanstvo nije došlo do povećanja cijena energenata, niti plina niti struje. Kad je riječ o poslovnim subjektima, ovisno o tome kakve su ugovore imali, tako im se mijenjala cijena. Međutim, nismo imali situaciju da smo doživjeli udar na ekonomski standard građana već do sada, što se u mnogim drugim zemljama dogodilo – izjavio je Plenković.

Dodao je kako u ovom trenutku Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i svi ostali uključeni subjekti gledaju kako da se smanji bilo kakav značajniji udar na standard građana koji bi se eventualno mogao dogoditi krajem sezone grijanja, te da se to limitira na najmanju moguću mjeru.

Što se tiče Pelješkog mosta, gdje bi Plenković s ministrima trebao stići danas u 15:20, kaže da će Dubrovačko-neretvanska županija ove godine stvarno vidjeti kakvu novu vrijednost odnosno novu kvalitetu za turiste donosi ovaj infrastrukturni projekt. Osvrnuo se i na ovogodišnju turističku sezonu.

– Očekujem odličnu sezonu, ali sa sviješću da se svi bore, dakle svi će nastojati biti jednako privlačni ili privlačniji nego lani i zato morao biti ozbiljni u toj pripremi – zaključio je Plenković.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.