1 min. čitanja

Novi pokušaj dokapitalizacije splitskog Jadroplova

Novi pokušaj dokapitalizacije splitskog Jadroplova
Foto: Facebook

Uprava splitskog Jadroplova, kompanije koja je u pretežnom državnom vlasništvu, dobila je zeleno svjetlo od Nadzornog odbora da krene u pripremu nove dokapitalizacije, za koju se procjenjuje da će stajati između 150 i 350 milijuna kuna.

Dokapitalizacija je već trebala biti provedena ljetos, no Nadzorni odbor je zaustavio cijeli postupak tvrdeći da njihova suglasnost i tekst javne objave s uvjetima dokapitalizacije nisu bili usklađeni. U opticaj je tada trebalo biti pušteno 2 milijuna dionica nominalne vrijednosti 10 kuna po dionici. Nakon što je postupak dokapitalizacije zaustavljen, odmah je smijenjen tadašnji predsjednik Uprave Branimir Kovačić, a na čelo tvrtke stiže bivši ministar pomorstva kapetan Ivan Pavlović.

Nova dokapitalizacija provodit će se na klasičan način, uz izdavanje prospekta, oglašavanje javne ponude i uvrštenjem novih dionica na zagrebačkom tržištu kapitala. Emitirat će se vrijednost između 150 i 350 milijuna kuna, a konačna cijena svake dionice utvrdit će se prije nego što krene postupak javne ponude, piše Slobodna Dalmacija.

Konačnu odluku o dokapitalizaciji donijet će Glavna skupština društva, po prijedlogu Uprave i uz odobrenje nadzornika.

Osim dokapitalizacije, Jadroplov razmatra i mogućnost kupnje dvaju tankera za prijevoz kemikalija u vlasništvu “Brodotrogira”, a planiraju i gradnju feribota na električni pogon čiji kapacitet bi bio 1000 putnika i 150 automobila. To bi bila prekretnica u poslovanju splitskog brodara u čijoj su floti tradicionalno isključivo brodovi za prijevoz tereta.

J.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Pojavili se problemi u postupku dokapitalizacije Jadroplova
Država zbog pogrešnih procjena i procesa u dokapitalizaciji, smijenila upravu Jadroplova
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.