Ugljan ovaj vikend domaćin prve Enduro biciklističke utrke

Foto: Pexels/Ilustracija

PREKO – U organizaciji BBK Macaklin iz Zadra, u nedjelju, 23. siječnja, održat će se Prva Enduro Ugljan utrka. 

Utrka se vozi u tri kategorije – mladi (od 13 do 15 godina), juniori (od 16 do 19 godina) te seniori (20+). Enduro je oblik brdsko-biciklističkog natjecanja koje se sastoji od više etapa utrka spusta na kojima se mjeri vrijeme te prijelaznim etapama – transferima, na kojima se vrijeme ne mjeri.

Cilj ovakvog tipa natjecanja je na mjerenim etapama (spust) imati što bolje vrijeme, a pobjednik je onaj koji na kraju svih etapa ima zbirno najbolje vrijeme. Spustovi su iz perspektive vožnje tehnički vrlo zahtjevni dok transferi stavljaju naglasak na izdržljivost i kondiciju.

Sudjelovanje u utrci je na vlastitu odgovornost i korištenje zaštitne opreme je preporuka, a kaciga obavezna. Za maloljetnike je potrebno odobrenje roditelja, a kaciga mora imati i zaštitu brade (full face).

Start utrke je u 13 sati, a za sudionike je osigurano 30% popusta za trajekt Zadar – Preko – Zadar, i to osoba+bicikl, a isto toliko i za osobni automobil.

Organizator utrke savjetuje sudionicima da automobile ostave u luci Gaženica (Zadar) i putuju u Preko samo s biciklima i opremom (shuttle čeka 200 m od trajektne luke).